Terug naar de lijst

Story creator

    4 van de 5 sterrenVoor Applebetaald

Met deze app is het mogelijk om een eigen digitaal boek te maken. Je kunt hiervoor persoonlijke foto’s en filmpjes gebruiken en spraak toe voegen. Het is leuk om aan de hand van de foto's en filmpjes gesprekjes met het kind te voeren. Deze app is ook geschikt om te gebruiken als digitaal "heen-en-weer schrift" waarmee het kind met ondersteuning van foto's, filmpjes en audiofragmenten kan vertellen over gebeurtenissen buiten het hier-en-nu. Op de pagina tips is een korte, Nederlandstalige gebruikershandleiding te vinden voor deze app. 

  • Ondersteunde communicatie

LinksWaar kun je de app downloaden

Over de appWat kan er geoefend worden?

Ondersteunde communicatie

Ondersteunde communicatie is het ondersteunen van gesproken taal met allerlei andere uitingsvormen, zoals lichaamstaal, gebaren, voorwerpen, foto’s, tekeningen, pictogrammen. Foto’s, tekeningen en pictogrammen kunnen op papier aangeboden worden, maar ook in een spraakcomputer of app op de tablet.


Ondersteunde communicatie kan gebruikt worden om een boodschap naar een persoon toe te verduidelijken, bijvoorbeeld door spraak te combineren met gebaren of door een plaatje te laten zien.

Als iemand zich onvoldoende duidelijk kan maken met gesproken taal, kan de persoon ook zelf ondersteunde communicatie gebruiken om zich beter te kunnen uiten, bijvoorbeeld door plaatjes aan te wijzen of een communicatie app op een tablet te gebruiken.

Ondersteunde communicatie kan ook ingezet worden om de planning van een dag of het begrip van tijd te verduidelijken. Hiervoor zijn speciale apps beschikbaar.

Het is belangrijk om communicatievormen in te zetten die aansluiten bij de voorkeuren en mogelijkheden van de persoon waarvoor ondersteunde communicatie wordt ingezet. Een logopedist kan adviseren over de meest geschikte communicatievorm.

Onze review

Gebruiksvriendelijke, overzichtelijke app welke naar eigen wens ingevuld kan worden. Er kunnen meerdere verhalen gemaakt worden welke opgeslagen kunnen worden. De app is voorzien van een rustige achtergrond, welke naar eigen wens ingekleurd kan worden. Geen afleidende reclame tussendoor.

Gepost op: 12-03-2024