Terug naar de lijst

My pictures talk

    4 van de 5 sterrenVoor Applegratis

Deze multifunctionele app kan op verschillende manieren ingezet worden. Hij kan gebruikt worden als een ondersteunend communicatiemiddel of als stappenplan voor een activiteit, bijvoorbeeld om koffie te zetten. Daarnaast kan deze app als een digitaal fotoboek gebruikt worden. Er kunnen zowel foto's als filmpjes worden ingevoegd. 

  • Ondersteunde communicatie

LinksWaar kun je de app downloaden

Over de appWat kan er geoefend worden?

Ondersteunde communicatie

Ondersteunde communicatie is het ondersteunen van gesproken taal met allerlei andere uitingsvormen, zoals lichaamstaal, gebaren, voorwerpen, foto’s, tekeningen, pictogrammen. Foto’s, tekeningen en pictogrammen kunnen op papier aangeboden worden, maar ook in een spraakcomputer of app op de tablet.


Ondersteunde communicatie kan gebruikt worden om een boodschap naar een persoon toe te verduidelijken, bijvoorbeeld door spraak te combineren met gebaren of door een plaatje te laten zien.

Als iemand zich onvoldoende duidelijk kan maken met gesproken taal, kan de persoon ook zelf ondersteunde communicatie gebruiken om zich beter te kunnen uiten, bijvoorbeeld door plaatjes aan te wijzen of een communicatie app op een tablet te gebruiken.

Ondersteunde communicatie kan ook ingezet worden om de planning van een dag of het begrip van tijd te verduidelijken. Hiervoor zijn speciale apps beschikbaar.

Het is belangrijk om communicatievormen in te zetten die aansluiten bij de voorkeuren en mogelijkheden van de persoon waarvoor ondersteunde communicatie wordt ingezet. Een logopedist kan adviseren over de meest geschikte communicatievorm.

Onze review:

Leuke, gebruiksvriendelijke en tegelijkertijd multifunctionele app om stappenplannen te maken. Ook kinderen die bv. moeite hebben met categoriseren en navigeren binnen een app, kunnen met deze app op een makkelijke manier iets vertellen a.d.h.v. foto's en filmpjes. Hierbij is spraakuitvoer ook mogelijk (zelf opnemen). Ook leuk om met deze app te vertellen over een gebeurtenis of activiteit. Geschikt middel voor mensen die moeilijk praten om te vertellen wat ze die dag mee hebben gemaakt (overdracht naar thuissituatie).

Gepost op: 07-03-2024