Terug naar de lijst

Magic Fingers

    4 van de 5 sterrenVoor Applebetaald

Magic fingers is een actie reactie app waabij je verschillende visuele vormen kunt kiezen. Als je het scherm aanraakt ontstaan gekleurde strepen, sterretjes of bv. vlinders. Je kunt verschillende achtergrondmuziekjes kiezen of het geluid uitschakelen. Ook is het mogelijk om een filmpje of foto te maken van wat er op het scherm gebeurt en deze op te slaan of te delen.

  • Actie reactie

LinksWaar kun je de app downloaden

Over de appWat kan er geoefend worden?

Actie reactie

Actie-reactie is de basis van communicatie. Een actie zoals geluid maken of iets aanraken lokt een reactie uit bij een ander of op de tablet.


Actie-reactie spelletjes houden in dat je ergens op tikt of geluid maakt en dat er als reactie daarop iets gebeurt. Bij sommige spelletjes komt er een bewegend beeld en geluid als je het scherm aanraakt. Er zijn veel verschillende soorten actie-reactie spelletjes zoals muziekinstrumenten, autootjes die gaan rijden en tekenspelletjes. Er is er altijd wel één te vinden die interessant is voor heel jonge kinderen of voor een kind dat nog beperkt is in de communicatie en in het spelen.

Als een kind actie-reactie spelletjes leuk vindt, kun je deze spelletjes gebruiken om de concentratie te vergroten of het apparaat beter te leren bedienen. Je kunt dan apps gebruiken waarbij het kind gericht moet tikken op een specifieke plek of apps die verschillende acties vragen zoals aanraken, loslaten of swipen. Ook kun je deze spelletjes goed gebruiken om imitatie uit te lokken door een actie voor te doen en af te wachten of het kind deze actie gaat nadoen om ook een reactie te krijgen.

Als het kind logopedie heeft, is het natuurlijk altijd goed om even te overleggen met de behandelend logopedist over welke oefeningen geschikt zijn.

Onze review:

Mooie actie reactie app met veel variatie in afbeeldingen en kleuren. Er zijn best veel verschillende knopjes in beeld, maar deze kunnen ook worden uitgeschakeld, dat is een mooie optie. Er kunnen advertenties groot in beeld komen, deze kunnen alleen worden verwijderd door de volledige versie te kopen. Het is mooi dat je verschillende muziekjes kunt kiezen maar dat je het geluid ook kunt uitschakelen zodat het kind zich volledig kan richten op de visuele actie op het scherm.

Gepost op: 05-03-2024