Terug naar de lijst

He hajo

    3 van de 5 sterrenVoor Applebetaald

Deze app kan worden gebruikt om de iPad te gebruiken als communicatieapparaat. Er zit een basiswoordenschat van zwart wit tekeningen in waarmee het kind kan communiceren met zijn omgeving. Het is mogelijk om losse woorden te laten uitspreken maar er kan ook eerst een zinnetje van worden gemaakt. De plaatjes zijn verdeeld in verschillende categorieën. Je kunt ook je eigen foto's of picto's invoegen, woorden inspreken en een agenda maken waarbij de afspraken worden voorgelezen als je er op klikt. Je kunt geen foto's of plaatjes toevoegen aan agenda afspraken. Tot slot kan je een fotoalbum aanmaken binnen deze app en memory spelen met de eigen plaatjes (6-30 plaatjes).

  • Ondersteunde communicatie

LinksWaar kun je de app downloaden

Over de appWat kan er geoefend worden?

Ondersteunde communicatie

Ondersteunde communicatie is het ondersteunen van gesproken taal met allerlei andere uitingsvormen, zoals lichaamstaal, gebaren, voorwerpen, foto’s, tekeningen, pictogrammen. Foto’s, tekeningen en pictogrammen kunnen op papier aangeboden worden, maar ook in een spraakcomputer of app op de tablet.


Ondersteunde communicatie kan gebruikt worden om een boodschap naar een persoon toe te verduidelijken, bijvoorbeeld door spraak te combineren met gebaren of door een plaatje te laten zien.

Als iemand zich onvoldoende duidelijk kan maken met gesproken taal, kan de persoon ook zelf ondersteunde communicatie gebruiken om zich beter te kunnen uiten, bijvoorbeeld door plaatjes aan te wijzen of een communicatie app op een tablet te gebruiken.

Ondersteunde communicatie kan ook ingezet worden om de planning van een dag of het begrip van tijd te verduidelijken. Hiervoor zijn speciale apps beschikbaar.

Het is belangrijk om communicatievormen in te zetten die aansluiten bij de voorkeuren en mogelijkheden van de persoon waarvoor ondersteunde communicatie wordt ingezet. Een logopedist kan adviseren over de meest geschikte communicatievorm.

Onze review

Gebruiksvriendelijke, gratis app voor ondersteunde communicatie. De app heeft veel verschillende mogelijkheden waardoor hij multifunctioneel is. Qua kleurgebruik en aantal knoppen is de app wel druk en hierdoor kan de gebruiker gemakkelijk worden afgeleid. Daarnaast is de bediening van de app motorisch soms wat lastiger doordat er moet worden getikt, gesleept en geschoven. Er is geen reclame in beeld en je kunt niet per ongeluk de app verlaten of aankopen doen door op een knop te drukken.

Gepost op: 4-3-2024