Terug naar de lijst

GoTalkNow START

    4 van de 5 sterrenVoor Applegratis

De Go Talk Now is een gebruikvriendelijke app, waarmee van een iPad een ondersteunend communicatieapparaat gemaakt kan worden. Je kunt de app helemaal zelf instellen waarbij je kunt kiezen uit 1, 2, 4, 9, 16 of 25 vakken per bladzijde, en waarbij zowel afbeeldingen uit de Go Talk bibliotheek als eigen foto's kunnen worden gebruikt. Je kunt gebruik maken van synthetische spraak (computerstem) of zelf opnames maken. Ook is het mogelijk om scene pages te maken waarin je in een overzichtsfoto hotspots kunt maken. Als deze worden aangetikt wordt dan een woord uitgesproken. Er zijn verschillende versies verkrijgbaar. Deze GoTalkNOW START is een geschikte app voor een beginnende gebruiker van ondersteunde communicatie. Het aantal pagina's dat je kunt maken is beperkt tot 5. Wil je meer pagina's maken, dan zijn de apps GoTalkNow of GoTalkNow PLUS meer geschikt. De kosten van de verschillende versies variëren van €22 tot €170. GoTalkNow eerst proberen? Download dan GoTalkNow LITE in de appstore, deze versie is beperkt tot 3 pagina's en heeft weinig instelmogelijkheden, maar geeft wel een goed beeld en de mogelijkheid om de app gratis uit te proberen.

  • Ondersteunde communicatie

LinksWaar kun je de app downloaden

Over de appWat kan er geoefend worden?

Ondersteunde communicatie

Ondersteunde communicatie is het ondersteunen van gesproken taal met allerlei andere uitingsvormen, zoals lichaamstaal, gebaren, voorwerpen, foto’s, tekeningen, pictogrammen. Foto’s, tekeningen en pictogrammen kunnen op papier aangeboden worden, maar ook in een spraakcomputer of app op de tablet.


Ondersteunde communicatie kan gebruikt worden om een boodschap naar een persoon toe te verduidelijken, bijvoorbeeld door spraak te combineren met gebaren of door een plaatje te laten zien.

Als iemand zich onvoldoende duidelijk kan maken met gesproken taal, kan de persoon ook zelf ondersteunde communicatie gebruiken om zich beter te kunnen uiten, bijvoorbeeld door plaatjes aan te wijzen of een communicatie app op een tablet te gebruiken.

Ondersteunde communicatie kan ook ingezet worden om de planning van een dag of het begrip van tijd te verduidelijken. Hiervoor zijn speciale apps beschikbaar.

Het is belangrijk om communicatievormen in te zetten die aansluiten bij de voorkeuren en mogelijkheden van de persoon waarvoor ondersteunde communicatie wordt ingezet. Een logopedist kan adviseren over de meest geschikte communicatievorm.

Onze review

Een gebruiksvriendelijke, multifunctionele app. Het raster kan op verschillende maten worden ingesteld. Het personaliseren van de app is eenvoudig. Onderdelen kunnen gemakkelijk aangepast of verwijderd worden. Achtergrond en inhoud is naar eigen wens in te vullen. Er is een afbeeldingenbibliotheek beschikbaar, maar hierin zijn niet alle plaatjes even duidelijk. Eigen plaatjes of foto's gebruiken is mogelijk, en tegen betaling kan ook een pictobibliotheek worden aangeschaft. Het is belangrijk om goed te kijken naar de benodigde aantal pagina's van het vocabulaire en de keuze voor de app hierop af te stemmen.

Gepost op: 12-03-2024