Terug naar de lijst

Fun Shooting Stars

    2 van de 5 sterrenVoor Applebetaald

In deze app verschijnen er sterrenin de lucht. Als je daarna gericht op de ster tikt, verdwijnt deze weer. Je kunt verschillende kleuren en vormen kiezen. Op de achtergrond klinkt een muziekje. Dit kan je ook uitzetten.

  • Actie reactie

LinksWaar kun je de app downloaden

Over de appWat kan er geoefend worden?

Actie reactie

Actie-reactie is de basis van communicatie. Een actie zoals geluid maken of iets aanraken lokt een reactie uit bij een ander of op de tablet.


Actie-reactie spelletjes houden in dat je ergens op tikt of geluid maakt en dat er als reactie daarop iets gebeurt. Bij sommige spelletjes komt er een bewegend beeld en geluid als je het scherm aanraakt. Er zijn veel verschillende soorten actie-reactie spelletjes zoals muziekinstrumenten, autootjes die gaan rijden en tekenspelletjes. Er is er altijd wel één te vinden die interessant is voor heel jonge kinderen of voor een kind dat nog beperkt is in de communicatie en in het spelen.

Als een kind actie-reactie spelletjes leuk vindt, kun je deze spelletjes gebruiken om de concentratie te vergroten of het apparaat beter te leren bedienen. Je kunt dan apps gebruiken waarbij het kind gericht moet tikken op een specifieke plek of apps die verschillende acties vragen zoals aanraken, loslaten of swipen. Ook kun je deze spelletjes goed gebruiken om imitatie uit te lokken door een actie voor te doen en af te wachten of het kind deze actie gaat nadoen om ook een reactie te krijgen.

Als het kind logopedie heeft, is het natuurlijk altijd goed om even te overleggen met de behandelend logopedist over welke oefeningen geschikt zijn.

Onze review

De app is leuk vormgegeven en hierdoor aantrekkelijk voor kinderen. Het is jammer dat er een reclamebalk boven in beeld komt waardoor het kind per ongeluk op internet kan gaan. Dit is de omzeilen met "begeleide toegang" (zie handleiding op de pagina "tips" op deze site).

Gepost op: 1-03-2024