Terug naar de lijst

Alexicom AAC

    3 van de 5 sterrenVoor Apple, googleplaygratis

Met deze gratis ondersteunde communicatie app kan de tablet gebruikt worden als communicatieapparaat. Er kunnen verschillende bladen gemaakt en opgeslagen worden. Er kunnen daarnaast verschillende bladen aan elkaar gelinkt worden.  De spraakuitvoer is in het Engels, maar aanpassen aan het Nederlands is mogelijk.  De app kent al veel voorbeeldpagina's in de basis.  De app is geschikt voor zowel kinderen als volwassenen. 

  • Ondersteunde communicatie

LinksWaar kun je de app downloaden

Onze review

Deze ondersteunde communicatie app is multifunctioneel inzetbaar en goed te personaliseren. Er is geen reclame in beeld tijdens het gebruik. Het is een intensieve, tijdrovende klus om de app goed in te stellen. Dit werkt niet heel handig.

Gepost op 26-02-2024

Over de appWat kan er geoefend worden?

Ondersteunde communicatie

Ondersteunde communicatie is het ondersteunen van gesproken taal met allerlei andere uitingsvormen, zoals lichaamstaal, gebaren, voorwerpen, foto’s, tekeningen, pictogrammen. Foto’s, tekeningen en pictogrammen kunnen op papier aangeboden worden, maar ook in een spraakcomputer of app op de tablet.


Ondersteunde communicatie kan gebruikt worden om een boodschap naar een persoon toe te verduidelijken, bijvoorbeeld door spraak te combineren met gebaren of door een plaatje te laten zien.

Als iemand zich onvoldoende duidelijk kan maken met gesproken taal, kan de persoon ook zelf ondersteunde communicatie gebruiken om zich beter te kunnen uiten, bijvoorbeeld door plaatjes aan te wijzen of een communicatie app op een tablet te gebruiken.

Ondersteunde communicatie kan ook ingezet worden om de planning van een dag of het begrip van tijd te verduidelijken. Hiervoor zijn speciale apps beschikbaar.

Het is belangrijk om communicatievormen in te zetten die aansluiten bij de voorkeuren en mogelijkheden van de persoon waarvoor ondersteunde communicatie wordt ingezet. Een logopedist kan adviseren over de meest geschikte communicatievorm.